טכניקות צילום מזון וצילום אוכל מקצועי

כל מה שרציתם לדעת על טכניקות צילום אוכל מקצועי

  • איך מצלמים צילום חזק לסטורי?
  • איך מקדמים את העסק עם צילומים נכונים?
  • איך תאספו הרבה לייקים בעמוד האישי?
  • איפה ואיך להעלות תמונות? 
  • אילו תמונות כדאי לכם להעלות?
סטודיו לצילום קולינרי
סטודיו לצילום קולינרי

 

טיקטוק, סטורי, או אם אתם מבוגרים יותר – בפייסבוק, הרשתות החברתיות ואתרי האינטרנט, שינו את דרכי הקשר החברתי.
זהו עידן  בו אנו מקבלים לייקים על תמונה בפוסט, עוד לפני שסיימנו את הביס האחרון.
בעידן המידע המהיר והרשתות החברתיות, משמעותו של צילום טוב יכולה להיות הרבה לייקים ברמה האישית, או גם להיות הצלחה עסקית של מסעדה, רשת מזון או כל חברה אחרת.

צילום אוכל למסעדות

בין אם זה לייקים ובין אם זו הצלחה עסקית – צילום חזק, יקדם את האינטרסים האישיים שלנו ברשתות.
הבעיה היא שהרשתות מוצפות בעשרות אלפי תמונות, אבל לרובן יש השפעה חלשה וחולפת – אנחנו מחפשים דרך להעצים את נוכחות התמונה שהעלינו.

צילום מנות ותפריטים למסעדות

המסע לקיבה מתחיל בעיניים
מאז הקורונה עברנו שינויים בתחומים מגוונים.

תקופה זו אופיינה גם בשינויים בהרגלי הצריכה.
פחות קולנוע, יותר סטרימינג.

פחות עבודה במשרד ויותר מהבית.
את המוצר והאוכל אנחנו מזמינים בקליק.
לקוח פוטנציאלי נכנס לתפריט של וולט, גולל בין עשרות תמונות אוכל ממסעדות שונות, התמונה שתפעיל אצלו את בלוטות הרוק ותיצור גירוי – עליה הוא יקליק ואם התמונה מספיק טובה, יש גם סיכוי שיזמין.


עסקים בכלל ומסעדות בפרט, מוכרים יותר ויותר דרך האינטרנט.

המכירה באמצעות תמונות, והנראות הדיגיטלית ברשת הפכה להיות גורם מכריע בשיווק ומכירה.
גם בקטע החברתי יש חשיבות גבוהה לאיכות הצילום שנעלה,
שהרי ברור לנו שתמונה חזקה בסטורי, תביא לנו יותר לייקים ועוקבים.

תמונות של אוכל מגרה

 אז איך עושים את זה נכון?


  • איך נצליח לבדל את העסק שלנו מעסקים אחרים?

  • כיצד נגרום ללקוחות לעצור ולהזמין דווקא אצלנו?

  • מתי להזמין צלם אוכל מקצועי ומתי לצלם בטלפון?

  • באיזו טכניקות צילום כדאי להשתמש, כדי ליצור נוכחות מזמינה ברשת?
צילום אוכל מקצועי

 

צילום בטלפון או צילום מקצועי?
לעניות דעתי, כאשר מדובר בצילום אוכל או צילום תפריט למסעדה, כדאי לבחור צלם אוכל מקצועי טוב שיודע להוציא את התמונות הכי מגרות, שיהיו אח״כ כלי המכירה שלנו.
במקביל, כדאי לנו לתחזק עמוד אינסטגרם בו נעלה כל הזמן תמונות מגרות של אוכל ואוירה.

כדי לבדל את העסק ולייצר פוסטים עם תמונות חזקות ומוכרות, נלמד איך לבחור צלם אוכל מקצועי ובעיקר, נלמד טכניקות צילום ומספר טיפים שישדרגו את התמונות שלכם מהטלפון לתמונות מנצחות: 

צילום מזון ותפריטים

 

עיצוב המנה וסטיילינג מנצח
נתחיל בעיצוב המנה: כדי להוציא את המנה בצורה הטובה ביותר, חשוב לא לצלם מנה כמו שהיא יוצאת מהסרוויס, אלא להשקיע מחשבה מראש במרכיבים.

כאשר יש במנה עלים, ירקות, ופירות, כדאי להשתמש במרכיבים טריים שנקנו בבוקר בשוק.

חשוב לסדר ולהכין את המנה בצורה הכי אסתטית שאפשר.

צלם אוכל

איך נבנה קומפוזיציה נכונה?!
אלפי מילים נכתבו על קומפוזיציות, החל בקלאסיות ועד חדשניות.

בסוף אנו צריכים ליצור מראה אסתטי שמסתדר בעין ומוסיף משמעות למנה.

אל תוסיפו יותר מידי ותדאגו שהמראה הכללי יקל על העין לנוע למרכז הנושא של התמונה.

זכרו להעמיס כמה שפחות! פריים עם ניקיון הוא פריים טוב וממוקד.


אני אישית חושב שברוב המקרים בצילום אוכל, כדאי להתרכז במנה ולהימנע מתוספות מיותרות.

לפעמים אפשר לתת רמזים מסביב לצלחת כמו קצה של של בקבוק, חלק מכוס יין, או סכום יפה, ולפעמים אפשר להוסיף גם קצת מחומרי הגלם.

כדאי להיזהר עם זה כי בסופו של דבר, אם המטרה היא לתפוס את בלוטות הרוק של הצופה אז תתמקדו במנה, וזכרו – כמה שיותר קרוב, יותר מגרה

צילומי אוכל מגרים

תאורה:
הרבה מהצילומים שאני נתקל ברשת צולמו בתאורה אחידה, וזה קצת קודר ואינו מחמיא לאוכל. בעיני, אוכל לרוב צריך תאורה דרמטית למחצה, ואני אסביר:
אם תשתמשו בתאורה צידית-אחורית למשל, המנה תקבל היילטים יפים מהצד ולמעלה, ומקדימה רק מילוי של אור טבעי. כך יראו היטב את המנה וגם יהיו הבדלי אור וצל על המנה. לדוגמא, התקרבו לחלון עם שמש וצלמו כאשר החלון מולכם וקצת בזוית,  לא ממש ממול, אלא כ 30-45 מעלות מהצד האחורי.
השתדלו לא לצלם באור שמש ישיר, וגם לא עם הפלאש של המצלמה, זה נראה לא טוב בכלל!

צלם אוכל ומתוקים

זווית צילום:
צילום אוכל קלאסי מצולם לרוב מגובה הסועד, זוית המעניקה תחושה כאילו ישבתם ליד שולחן במסעדה והגישו לכם את המנה, (POV) זהו הצילום הקלאסי.
לפעמים יש מנות שיחמיא יותר לצלם אותן מזוית נמוכה או לעלות לזוית גבוהה יותר. זכרו תמיד כי ככל שתצלמו נמוך יותר זה מעצים, וככל שתצלמו גבוה זה יקטין את האובייקט. אין כאן טוב ורע זה עניין של מה מתאים, תמיד כדאי לבחון ולהחליט מה נראה יותר טוב.

 


בשנים האחרונות נהיה מאד פופולרי לצלם ממעוף הציפור .(Top-Shot) זהו צילום בו ממוקמת המצלמה מעל המנה והעדשה מכוונת כלפי מטה, בניצב לבסיס המנה. הפופולריות של צילום זה נמצאת בעליה ולעניות דעתי, נובעת מכך שכל השפה הגרפית הלכה לכיוונים של שטוח, ציורי, מופשט, ופחות ריאליסטי. כך גם השפה הצילומית עברה לטופ-שוט המעניק מראה שטוח, ציורי, ופחות ריאליסטי למנות. שימו לב – זה לא מתאים לכל מנה.

צילום למסעדות

צילום מקרוב או צילום כל המנה
הנטייה הטבעית היא לצלם את כל המנה אבל אני אישית משתדל תמיד להתקרב ככל האפשר, גם אם זה אומר שלא כל הצלחת נכנסת לפריים; מניסיוני, המנה מצטלמת הרבה יותר מגרה, ככל שנהיה קרובים יותר.

צילום אוכל ומתוקים

קצת זוהר
לפעמים, (רק שזה מתאים..), כדאי להוסיף קצת עניין לצילום, לדוגמא:
על קצה המזלג ביס מהמנה. במנות שיש בהן תוספות, אפשר לנסות לצלמן באוויר, טרם הגיעו למנה. למשל זרם טחינה בדרכו אל צלחת, אבקת סוכר נופלת מקצה אצבעותיו של השף, יש כאלה שיוסיפו אפילו את יד הסועד, אני אישית מעדיף שלא. ועוד דבר שמוסיף הרבה – בצילום בו יש ירקות כדאי לרסס עם קצת מים, זה מוסיף תחושת רעננות וטריות.

צלם אוכל

שימוש בחצובה
אם יש לכם חצובה (יש גם חצובות שולחניות לטלפונים) עדיף למקם את המצלמה על חצובה ובכל קליק לסדר את המנה, אבל להישאר תמיד עם המצלמה במקום שקבעתם, זה מאוד עוזר בסדר העבודה.

צלם אוכל מומלץ

סדר העבודה
כדאי להתחיל בהחלטה על גובה ומרחק הצילום, נבחן זאת כאשר המנה על השולחן ואנו ממקמים את המצלמה על חצובה ומנסים כמה זוויות.
כמובן שאם אין בנמצא תאורת פלאשים מקצועיים, אז להתמקם כבר מראש במקום שבו יש תאורה נכונה, כמו שהסברתי למעלה. לאחר מכן נתעסק בהשבחה וסידור סופי של המנה, ולאחר שיש לנו את זה, אפשר להוסיף את הברק והזוהר כמו שתיארתי לעיל

צלם מזון

עריכה
יש בחנויות האפליקציות אין סוף אפליקציות חינמיות שעוזרות להשביח את התמונה, אין שום פסול בעריכת התמונה, רק לא כדאי להגזים; זכרו שבסוף המטרה שלכם היא שצילום המנה יצא מגרה ומזמין ולא ליצור תמונה ״אמנותית״.

צילום אוכל וגלידות

אם יש לכם איזו שהיא שאלה בצילום, כל נושא שהוא בתחום הצילום, אתם מוזמנים לפנות אלי (יש פרטי התקשרות בתחתית העמוד).
לפוסטים נוספים לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *