סטודיו לצילום קולינרי – דודי מוסקוביץ
סטודיו מוביל בצילומי אוכל מקצועי.

בסטודיו מצלמים צילומי אוכל מקצועיים, באיכות גבוהה.
אם אתם רוצים להקים סטודיו לצילום קולינרי משלכם,
הנה כמה נקודות שיעזרו לכם להתחיל.
סטודיו לצילום קולינרי
סטודיו לצילום קולינרי

תוכן עניינים

מהו סטודיו לצילום קולינרי?

סטודיו לצילום קולינרי הוא סטודיו המתמחה בצילום אוכל מקצועי.

בסטודיו יש מצלמות, עדשות, מחשבי עריכה מתקדמים, ציוד תאורה מקצועי,
רקעים ואביזרים מתאימים לצילומי מזון.
בסטודיו אני לעיתים גם מייצר רקעים יעודיים התפורים לצרכי הלקוח ובקשותיו.

כל היכולות, הניסיון, הציוד המשוכלל והמותאם, מתנקזים ליצירת תמונות מעוררות תיאבון, 
שיגרמו לצופה להפעיל את בלוטות הטעם והחשק, ולייצר לקוח פוטנציאלי.

צילום קולינרי בסטודיו
צילום קולינרי בסטודיו

איזה סוג מצלמה אני צריך?

אם יש לכם, או שבאפשרותכם לרכוש את הציוד הייעודי תוכלו להגיע לתוצאות מעולות. 

בכנות, המצלמה אינה העיקר, גם עם סמארטפון וקצת ניסיון והבנה בקומפוזיציה ותאורה,
תוכלו להפיק תמונות נפלאות. לעניות דעתי הקומפוזיציה
הכוללת גם בחירת רקע ואביזרים מתאימים, והתאורה,
צריכים לשרת מטרה אחת:
גירוי בלוטות אצל הצופה ויצירת לקוח פוטנציאלי.

צילום באייפון
צילום באייפון
רקעי מבוצרים
דוגמא לרקע לצילום קולינרי

איזה ציוד צריך כדי להקים סטודיו לצילום קולינרי מקצועי?

כדי להקים סטודיו לצילום קולינרי תצטרכו:
מצלמת רפלקס טובה עם רזולוציה גבוהה,
עדשות מתאימות כולל עדשות מקרו ורצוי כאלו שהאופטיקה שלהם ברמה גבוהה.
ציוד תאורה הכולל מבזקים לפחות שלושה עדיף ארבעה, ומאד חשוב כמובן,
אביזרי עיצוב תאורה כמו, סנוטים, גרידידים, מרככי תאורה, לייטבוקסים, רפלקטורים
חצובות מתאימות.
כדאי גם להצטייד ב:
רקעים מתאימים לצילום אוכל
אביזרי עזר כגון קליפסים חוטי דייג, פלסטלינה ואביזרים נוספים.

בסוף אתה צריך למצוא דרך להעמיד את הדברים נכון ויפה אל מול המצלמה.

באיזה טריקים משתמשים בצילומי אוכל?

בעבר היו המון טריקים שהיינו משתמשים בעיקר בתקופת הפילם. בעידן הדיגיטלי פחות נהוג להשתמש בטריקים ויותר לצלם את הדבר האמיתי.

פעם במקום בגלידה היינו משתמשים בפירה עם צבעי מאכל, במקום חלב, לצילומי קורנפלקס, השתמשנו בדבר לבן ועוד פטנטים שונים.
מה שכן עדיין משתמשים היום באמצעי עזר מאחורי הקלעים כדי להרים ולנפח, לדוגמא, אם רוצים למלא קערת סלט, לא צריך להכין הרבה סלט, אפשר לשים נייר בשכבה תחתונה ועליו לשים את הרכיבים.
מה שחשוב תמיד זה להראות נכון מושך ומגרה את מה שמול המצלמה.

איזה סוג של ציוד תאורה הכי מתאים לסטודיו לצילום קולינרי?

ציוד תאורה רצוי שיכלול:

מבזקי סטרוב, אני משתמש בסט פשוט של אלינכרום, 4 ראשים של 400 וואט לשנייה, 

בנוסף מאוד חשוב שיהיו מעצבי תאורה כמו: סנוטים, גרידידים, מרככי תאורה, לייטבוקסים, רפלקטורים וחצובות מתאימות. 

כיצד אוכל להשתמש בתאורה כדי לגרום לתמונות הקולינריות שלי להיראות טוב יותר?

בצילום מקצועי כדאי לשלב בין תאורה כללית רכה ובין תאורה שמקפיצה.

השימוש הנכון באור הוא להתאים את האוירה ולהכניס חיזוקים של היילטים במקומות הנכונים. ולשמור על אזורים כהים, אבל עדיין עם פרטים. זהו עולם ומלואו הנלמד עם הניסיון.

תאורה עם היילטים תקפיץ את המנה
תאורה עם היילטים תקפיץ את המנה

באיזה סוג של תפאורות ואביזרים כדאי להשתמש בסטודיו לצילום קולינרי?

תפאורה נכונה מתחילה בקונספט. אחרי שמבינים את הלקוח וצרכיו, את השפה הצילומית של המותג שלו, בוחרים רקע מתאים לצילום, לפעמים מייצרים רקע ספציפי שנדרש כדי לספר את הסיפור.

כמובן שצריך לבחור גם בכלים המתאימים ושוב – משרתים את הקונספט והשפה הצילומית.
בסוף הכל צריך להיות הרמוניה נכונה של צבעים ואור בקומפוזיציה נכונה.

הרקעים יכולים להיות החל מרקע לבן או שחור פשוט ועד רקעים כמו עץ טיבעי, או כל חומר אחר עם הצבעים והטקסטורות הנכונות. 

האביזרים יהיו סביב נושא האוכל אבל לא בהכרח, לפעמים אפשר גם לתת קונטרה עם אביזרים מעולמות אחרים, הכל תלוי בקונספט הבסיסי, בסיפור ובשפה הויזואלית המתאימה.

יוגורמה עיזים המחלבה מבית יצחק
לפעמים רקע לבן נקי יהיה הכי מתאים

איך אפשר ליצור סביבה אידיאלית לצילום קולינרי בסטודיו?

סטודיו לצילום קולינרי חייב 4 מרכיבים עיקריים:
ציוד צילום, ציוד תאורה, רקעים ואביזרים ומטבח משוכלל, כולל את כל הציוד איתו ניתן להכין את המנות. 

ציוד צילום 
הכולל מצלמת רפלקס הכי טובה עם רזולוציה מהגבוהות שיש, בתוספת עדשות מתאימות רצוי גם שיהיו עדשות מקרו עם אופטיקה משובחת.
ציוד תאורה
3-4 פלאשים ואמצעים נלווים לעיצוב התאורה.
רקעים
כאלו המתאימים לצילום אוכל ואביזרי עזר

ציוד המטבח 
צריך להיות הכי מקצועי, החל מהסכינים, קרשי החיתוך המקררים והמקפיאים, התנורים וכן הלאה.
מטבח מאובזר נכון ישרת את הכנת המנות בצורה הכי טובה.

צלם אוכל ומתוקים
יש מנות המחייבות מטבח מאובזר ברמה גבוהה

כמה טיפים לצילום תמונות קולינריות נהדרות בסטודיו?

קונספט

נסו להתחיל תמיד ביצירת קונספט, יחד עם הבנת צרכי הלקוח וניסיון עיצובי תגיע להחלטה על קונספט מנצח.
משם כבר יוולדו שאר הדברים.
רקע

בחרו את הרקע המתאים 

זוית
יש מנות שמתאים להן להצטלם מגבוה – "topshot". יש כאלו שזווית ביניים, בערך בגובה עיני הסועד
ויש כאלו שמתאים להן זווית נמוכה (שטוחה)

אביזרים

בהתאם לקונספט שבחרתם הוסיפו אביזרי קישוט במידת הצורך, שימו לב כל המוסיף גורע…

צלם אוכל לחומוסיות
צילום מלמעלה
צלם אוכל ומשקאות
זוית נמוכה
צילום אוכל מנת סושי
זוית״45״ - מ״עיני הסועד״

כיצד ניתן לערוך ולשפר תמונות קולינריות שצולמו בסטודיו?

חשוב לעבור על התמונות בתוכנת עריכה וכייל את הפרמטרים.
אני אישית מצלם בקובצי RAW ולאחר מכן פותח את הקבצים באדובי לייטרום.
אדובי לייטרום מאפשר תחום רחב של כיול ועריכת תמונה, עיקרי הכיול להגיע לרמות המכונות של
חשיפה, בהירים, כהים, לבנין, שחורים, ציבעוניות נכונה, חידוד וכו.
זכרו לא להגזים ולהשאר בתחון הניטרלי של הגוונים.

מהן הטעויות הנפוצות שיש להימנע מהן בעת הקמת סטודיו לצילום קולינרי?

בעיקר ניתן לראות היום מגמת הגזמה,
שימוש ביותר מדי אור, או צבעוניות, או יותר מידי אביזרים בתמונה שגונבים את ההצגה.
השתדלו תמיד להמעיט בתוספות ועריכות, הישארו בתחום הניטרלי שנראה טבעי,
השתדלו לצלם מקרוב – באוכל זה תמיד מצטלם יותר טוב.

מה הופך צילום קולינרי לטוב?

בסוף מהקונספט דרך כל ההאלמנטים שהזכרנו למעלה, התמונה צריכה לשרת את המטרה.
המטרה היא אחת – תמונה מעוררת תיאבון שתגרום לצופה לרצות להזמין.

צילום למסעדות
צילום בתאורה מדוייקת
כיול ועריכת תמונה באדובי לייטרום
כיול ועריכת תמונה באדובי לייטרום
צלם מנות אוכל וסושי
תמונה מעוררת תיאבון שתגרום לצופה לרצות להזמין

איך אוכל לגרום לאוכל בתמונות שלי להיראות כמה שיותר מעורר תיאבון?

השתמשו ברכיבים טריים שנקנו השכם בבוקר בשוק המקומי, צלמו מקרוב בזווית הנכונה, התמקדו בצבעים ומרקמים, השתמשו בתאורה שתקפיץ ותגרום לאוכל להיראות זוהר ורענן והוסיפו אלמנטים מקפיצים כמו טיפות מיים על עלים וכו.

טיפות הנמוסיפות תחושת רעננות
טיפות הנמוסיפות תחושת רעננות

כיצד אוכל לגרום לתמונות הקולינריות שלי להבחין על ידי אחרים, כגון בלוגרי אוכל, שפים או מגזינים?

התחילו ברשתו החברתיות. התחברו לקהילות אוכל בתחום אותו אתם מצלמים.
צרו קשר עם בלוגרים מפורסמים מהתחום שלכם והציעו להם להשתמש בתמונות שלכם.

צילום אוכל ומתוקים
צילום אוכל ומתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *